marți, 26 noiembrie 2019

Primul flux de mobilitate - 11-13 noiembrie (Oslo, Norvegia)



În perioada 11-13 noiembrie 2019, trei formatori ai Casei Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău, au participat la un curs de formare intitulat Cross-disciplinary teaching in Norway – a practical exploration”. Cursul s-a desfășurat în Oslo, Norvegia și a fost susținut de către instituția de formare Newschool AS. Echipa de participanți a inclus un profesor cu experiență de predare la nivel liceal (Colegiul Tehnic ,,Dimitrie Ghika'' Comănești), un profesor cu experiență de predare la nivel gimnazial (Școala Gimnazială Cleja) și un director de unitate școlară (Școala Gimnazială Sascut).

Cursul a reunit 12 de profesori din România, Portugalia, Germania și Norvegia și a cuprins activități interactive de familiarizare cu modele de predare transcurriculară din sistemul de învățământ norvegian și cu politici educaționale existente la nivel internațional. În țara gazdă abordarea integrată a conținuturilor se va face, începând cu anul școlar 2020-2021, prin intermediul a trei discipline: dezvoltare durabilă, democrație și cetățenie, sănătate publică și abilități de viață. Beneficiarii au experimentat astfel cu principiile predării transcurriculare, lucrând în echipe mixte. Mobilitatea a inclus și o sesiune de job-shadowing într-o școală cu program Montessori având experiență în predarea cross-curiculară, învățarea bazată pe proiect și educația incluzivă.




















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

REALIZARE SUPORT DE CURS PENTRU MULTIPLICAREA REZULTATELOR

În luna august 2021 a fost finalizat suportul de curs pe care cei trei formatori îl vor utiliza în cadrul webinarelor organizate cu benefici...